Kärnfråga II

Som jag tidigare berättade hittade jag någon form av kärna i min müsli för ett tag sedan. Nu har jag fått ett brev.


Solna 06-04-2011

Beträffande: Master Crumble Mixed Fruit Muesli
Ärendenr: 110406-196073

Bäste Carl,

Tack för Ert brev.

Först och främst vill vi be om ursäkt över det inträffade.
Vi ser mycket allvarligt på denna avvikelse och kommer att föra informationen vidare till berörda parter.

Tyvärr kommer ingen utredning att kunna startas, då Ni har slängt produkten och vi behöver få in Bäst-före och Lotnummer.
Utifrån denna information kan man härleda till arbetare och maskin, och se vart felet har skett.

Vi vill uppmärksamma er på vår utmärkta kvalitetsgaranti; om vår vara inte motsvarade Era krav/förväntningar tar ni med varan och kvittot till butiken inom 30 dagar, så får Ni pengarna tillbaka. Gäller det oväntade fynd ska Ni behålla varan och kontakta oss på kundtjänsten.

Vi skickar inte hem produkter till kunder, men vill som som en liten kompensation erbjuda en värdecheck på motsvarande 25 Kr som Ni kan lösa in mot varor i någon av våra butiker i Sverige.
Vi vill även understryka att ni i framtiden ska spara produkten, så att vi kan bearbeta ärendet här.

Vi hoppas trots det inträffade att få se Er som kund hos oss i framtiden.

Med vänlig hälsning

Frida

Lidls Kundtjänst
kundtjanst@lidl.se
0201-90 80 70


Jag skulle förstås ha skickat in mer data om min produkt – Lotnummer och grejer – men jag brukar hälla över müslin i en burk och direkt slänga påsen. De där påsarna är nämligen odugliga att hälla müsli ur. Så nu får jag stå mitt kast och Lidl har inget ärende att “bearbeta”.

Att Lidl verkligen försöker använda en sofistikerad byråkratisvenska tycker jag om. Det ser lite konstigt ut med de omotiverade versalerna lite här och var, men ambitionen är hög. Därför är det lustigt att brevets avsändare kort och gott är “Frida”. Så presenterar sig knappast myndighetspersoner.

Sen kan jag också tycka att det är charmigt att lågpriskedjan inte direkt överkompenserar mig med ursäkter eller pengar. Nej, här duger 25 spänn och en tillrättavisning om hur jag bör agera i fortsättningen. Fast en påse müsli kostar 12,90 så trots portokostnaden går jag nog ändå med en liten vinst.

Slutet gott allting gott.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *