Fri

Från och med den 1 november behöver jag inte jobba längre. Eftersom vikariatet som webbredaktör på Eniro tar slut – och ingen har velat förlänga det eller erbjuda mig någon annan tjänst – kan jag göra vad jag vill från månadsskiftet. När jag insåg det för någon månad sedan blev jag lite ledsen. Men sen blev jag glad. Det ska ju bli skönt.

Jag har inte haft mer än en semestervecka på hela året. Nu har jag en hel del att ta igen och det är precis vad jag ska göra! Först åker jag till Sheffield, stålstaden, och London, nöjesstaden, och blir borta i nästan en vecka. Sen kommer jag hem igen och fortsätter min semester på hemmaplan.

Min vän Golfaren har på ett mycket vältajmat sätt avslutat sin säsong och befinner sig i en liknande situation. Han behöver inte heller arbeta under resten av året och kan istället umgås med mig och ägna sig åt att flytta till Bergshamra. Man har ju hört talas om föräldralediga människor som hänger med varandra; dricker latte dagarna i ända, spelar dataspel, stressar av, softar och passar barn. Vi ska nu göra ungefär det där – minus barnen. Förmodligen tvingas jag hjälpa till med att bära saker till Bergshamra, men det är nog inte så farligt. Bara jag slipper spackla.

Utan att skriva någon ny att-göra-lista, kan jag rada upp vissa saker som behöver göras i den egna lägenheten. Badrumslampa*, till exempel. Och så funderar jag på att skaffa mattor till golven. Man ska visst ha det. Men det stora projektet är att byta upp mig när det gäller televisionssituationen. Plasma-tv. Digital-tv. Såna saker.

När arbetet inte kräver att jag måste sitta stilla åtta timmar varje dag, kan jag öka på mitt stegantal betydligt. Mina 22 000 steg om dagen kan säkert dubbleras eller åtminstone öka kraftigt. Tyvärr är väl inte vädret alltid så lockande att gå ut och promenera i, men jag hoppas att stegräknaren minimerar risken att jag blir alldeles för stillasittande.

Det här ser jag verkligen fram emot. Jag kan inte vänta på att få sluta. Nu. Nu. Nu! Vill jag sluta.


* Ordet ska delas mellan bokstäverna “s” och “l” och inte mellan “m” och “s”. Badrums-lampa, alltså. Det är ny belysning jag behöver, inte någon våtrumsglädjeflicka. Haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *