Lust & Fägring

Lust & Fägring är ett fruktigt och godisaktigt te i lösvikt. Visserligen är det svart, men den rosa förpackningen harmonierar med den söta och blommiga karaktären hos innehållet. Tillverkaren Kobbs hävdar att det “smakar ljuvligt av passionsfrukt, mango, cream och caramel” och berättar även att det är gjort på storbladigt te, solrosblad, samt små bitar av mango och hallon. En kombination av fruktsallad och te alltså.

Jag är lite osäker på två av ingredienserna: “cream och caramel”. Kan det verkligen betyda att Kobbs har hällt i grädde och karamell(er)? Hur som helst gillar jag att teet med fördel kan drickas tillsammans med rikligt med mjölk. Kanske är det just cream-egenskaperna som då kommer till sin rätt.

Namnet är en gåta. Lust & Fägring. Förpackningen pryds av en ros över ett rött hjärta och det verkar som att Kobbs vill marknadsföra det som ett romantiskt alternativ i sitt utbud. Eventuellt kan det uppfattas som ett tjejte. Teet är enligt mig i alla fall mer lyckat än den film med snarlik titel som Widerberg d.ä. för tiotalet år sedan gjorde med sonen (Widerberg d.y.) i huvudrollen.

Bortsett från namnet – och namnen på vissa av ingredienserna – tycker jag riktigt bra om det här teet! Det smakar sött och gott och glatt på något sätt. Doften är stark och för mig helt obestämbar, men alls inte oangenäm; möjligtvis är det hallonen eller mangon som träder fram. Egentligen ger det mig inte så mycket att lukta på ett te, eftersom det ju ändå inte smakar som det luktar.

Jag skulle säga att Lust & Fägring är ett väldigt lättillgängligt te; som en teernas “Hits for kids”. Förmodligen dras det också med samma egenskaper vad gäller risk att bli uttjatat relativt snabbt. I ett perfekt kök med ett välfyllt skafferi där det finns en rik flora av sorter att välja bland skulle detta fungera väl som ett sällan-te. Ingenting för frukosten, möjligtvis på helgerna, men ovillkorligen endast efter klockan elva på förmiddagen.

Överlag en positiv upplevelse och det blir ett sammantaget gott betyg till ett gott te. Jag ger Lust & Fägring tre kannor av fem.

3 thoughts on “Lust & Fägring

  1. Låter oerhört gott! Kobbs Drömblandning är en personlig favorit.

  2. Åh vad kul att fler har hoppat på det här med tebloggande. Har aldrig testat Kobbs, men de har fina förpackningar. Jag får intrycket av att deras teer är riktigt söta. Caramel, det är väl typ smält socker? Hallon och mango låter lite väl för mig…

  3. Caramel är väl gräddkola? Någon typ av kolafond har de nog doppat ingrediensena i;)

    Håller med om att Drömblandningen är vad den lovar att vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *