Gais – BP 2-1 (1-0)

Det här var en match som BP var “tvungna att vinna” för att klara sig kvar i Allsvenskan. Jag följde den via radion på webben, där man nu kan få varje allsvensk match refererad för sig. Att reportrarna ofta är lokala talanger som inte tillhör Radiosportens förstauppställning, är något som bara är att acceptera.

1-0 till Gais kom på en nick i straffområdet där mittbackarna tydligen gick bet. Sen rapporterades om något som jag upplevde som ett hundratal missade målchanser för Brommapojkarna. “Hur kunde han missa DEN?” hörde jag gång på gång från datorns högtalare. Det kändes frustrerande att hemmalaget inte behövde kämpa så mycket för sin ledning, men jag mindes samtidigt hur orättvist det hade varit i senaste mötet på Grimsta. Så är det ibland.

Andra halvlek fortsatte i samma anda, tycktes det. BP stod för en ganska dålig insats och på slutet kom både 2-0 och en utvisning på en BP-spelare. När matchen nästan var slut lyckades man äntligen trycka in en reducering, men det krävdes en straffspark slagen av kapten Persson.

En förlust med 2-1 i en så här viktig match var en stor missräkning, men trots allt bättre än 4-0-förlusten mot Örebro och hemska 0-3 mot Trelleborg. Jo, det är sant. Så mycket måste jag anstränga mig för att hitta någon som helst positiv vinkel på matchen. Det är trist att laget viker ned sig i matcher som gäller så mycket, medan det tas poäng mot lag som IFK Göteborg och Elfsborg.

Nu ser det tröstlöst ut inför avslutningen: Kalmar FF och Djurgården är två lag med chans på guld. De lär sannerligen inte ge upp i förstone. Usch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *