Skidreklam

I kategorin “Nyheter” på sidan 11 i förra måndagens papperstidning av DN läser jag TT-notiser. Den första handlar om att “övergrepp mot romer ska kartläggas“. Den andra handlar om att “extremismen gror trots insatser“.

Men den tredje… Den är någon sorts reklam för skidåkning:

20-30 centimeter längre än du själv bör dina längdskidor vara. Än ligger snön i stora delar av landet. Passa på att prova längdåkning på skidor – bättre motion finns inte. Risken för skador är betydligt mindre än när man joggar och belastningen ändras hela tiden. Pulsen stiger i uppförsbackarna och när det bär utför får man vila. Träningsvärken i ljumskarna är visserligen närmast obligatorisk för den otränade – men den går snart över.

TT

Jag tycker kanske inte att skidåkning är någonting som kan karakteriseras som “nyheter”. Inte heller förstår jag varför TT så kraftfullt tar ställning för skidåkning – och mot joggning – med ganska svävande men ändå tvärsäkra påståenden om alla dess fördelar. Förmodligen är det någon framgångsrik längdlobbyist som ligger bakom det här scoopet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *