Dice BK – Alyata All Stars 3-4 (2-2)

Det var fartfyllt och händelserikt på Johannesdals BP i Vårberg, när den viktiga matchen i bottenstriden mellan Alyata All Stars och Dice BK avgjordes sent på måndagskvällen.

Båda lagen kom med förbluffande stora manskap och det tycktes som att inställningen var på topp. Matchen skulle vinnas och alla ville ställa upp för att så skulle bli fallet. All Stars hade mer än två spelare på varje position och deras täta byten gjorde att tempot kunde hållas förhållandevis högt hela kvällen.

Det var också Alyata som tog ledningen. En ledning som sedan utökades till 2-0 och händelserna på planen kontrollerades av de för dagen västbeprydda All Stars. Men med några minuter kvar till pausvilan lyckades Dice med något så ovanligt som en välriktad nick i motståndarnas straffområde. Sådant hör inte till vanligheterna i Korpens division 3 och belönades med ett vackert mål och reducerad Alyata-ledning.

Efter en möjligtvis tveksam (åtminstone högst oturlig) insats från bortamålvakten, kunde Dice sedan kvittera och se till att lagen gick till vila med helt jämna förutsättningar inför andra halvlek. 2-2 var i det läget smickrande för Dice, som hade haft mycket lite att säga till om offensivt.

3-2-målet kom därför som en chock för All Stars. En hörna letade sig in i mål och plötsligt var alla stjärnorna tvungna att göra mål, helst flera stycken, för att inte riskera att hamna sist i hela serien. Och kvitteringen kom – med fem och en halv minut kvar. En välriktad tåjagare satt i hörnet hos en chanslös (och kanske aningen ovig) hemmamålvakt i Dice.

Med 3-3 i slutminuterna gick Alyata All Stars för seger och Dice på knäna. Den kloka matchningen av laget (från Coach Kestner som även stod för några pigga och lätt aggressiva inhopp) betalade sig i form av klart piggare ben och hjärnor i slutskedet. Efter ett läckert anfall på vänsterkanten friställdes Ola centralt i straffområdet.

Precis som på teve rullade han iskallt in segermålet under en utrusande målvakt och glädjen var total hos bortalaget. 4-3 med bara någon minut kvar av matchen och när slutsignalen slutligen ljöd över Vårberg hade Alyata All Stars tagit säsongens första seger (med motståndare på plats).

En match återstår för laget: Bosch Rexroth IF. Det är alltså ny chans till vinst för alla stjärnorna på Alyata. Serieavslutningen blir helt avgörande, då varken Bosch eller Dice har gett upp kampen i tabellens nedre region*. En ytterligt spännande afton på Johannedals BP väntar den 8 oktober!


* scrolla ner till division 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *