Resebesvär

Det är jobbigt om hemresan med ens flygplan blir inställt när man är ute på resa. En massa merkostnader tillkommer och det är allmänt bekymmersamt. Men det går att få ersättning om man bara är lite energisk. Själv blev jag kvar i London lite längre än planerat i december och kan dela med mig av erfarenheterna.

Att tänka på under förseningen

  • Spara alla kvitton. Restaurangnotor, hotellkvitton, tunnelbane- och bussbiljetter och allt annat. Spara hellre lite för mycket än för lite.
  • Spara alla mejl och elektronisk kommunikation. Bra att ha efteråt.
  • Slösa inte pengar. Du vet inte om du kommer få ersättning. Bäst att ta det säkra före det osäkra.
  • Gör anteckningar. Om du har dåligt minne är det bra att stolpa upp vad det är som händer. Folk kommer vilja ha din redogörelse för det inträffade.

Att tänka på vid hemkomsten

  • Ta kopior på alla kvitton. Gärna flera. Bra att ha.
  • Skriv ut mejl och gå igenom papprena.

Sen är det dags att börja kontakta dem som kan tänkas ge dig ersättning för förseningen.

Hemförsäkringens försäkringsbolag
Jag ringde upp Trygg-Hansa, berättade vad som hade hänt, hur mycket försenad jag hade blivit och frågade om försäkringen gällde såna här typer av händelser. Jo, det gjorde den. Jag lämnade några kontrolluppgifter i form av flightnummer och liknande och fick sedan löfte om att få en direktutbetalning till mitt bankkonto. Några kvitton eller intyg behövdes inte eftersom det rörde sig om en schablonersättning. Tydligen får man inte ut mer än 400-500 kronor på hemförsäkringen vid små förseningar. Däremot är det möjligt att få ersättning från flera andra samtidigt. Gå vidare.

VISA-kortets försäkringsbolag
Om du har betalat (en del av) resan med ditt bankkort kan det vara värt att kolla om en reseförsäkring är kopplad till det. Då är det förmodligen Europeiska Försäkringsaktiebolaget som hanterar det hela. Via deras webbplats kan man påbörja sitt ärende och sen komplettera med originalkvitton och utskrifter av mejl som skickas till Sundbyberg med snigelpost*. Nu hade jag ju inte betalat själva flygresan med mitt kort, men jag hade betalat hotellvistelsen med det. Eftersom hotellet var dyrare än flyget hade mer än hälften av den totala resan betalats med kortet i alla fall. Försäkringsbolaget tjafsade lite, men jag stod på mig och fick en schablonersättning på 1000 kronor. Bra jobbat!

Flygbolaget
Slutligen vände jag mig till Ryanair, vilket på förhand kan betraktas som ganska tröstlöst. Bolaget har ju en ganska tydlig policy att inte betala ut ersättning till någon någonsin, att ingenting är deras fel, att strunta i alla domstolsbeslut och rekommendationer från myndigheter, att resenärerna får skylla sig själva om de åker med Ryanair och att kunderna inte kan förvänta sig den minsta ursäkt eller vänlighet. En lika tydlig som aggressiv hållning.

Nåväl. På webbplatsen finns faktiskt ett dokument för utskrift som kan fyllas i och kompletteras med kopior av kvitton för den som blivit försenad på grund av Ryanair. Det skickas till Irland och sen får man hålla tummarna. Efter en månad fick jag ett långt svar. Det inleddes med en ursäkt och jag fick intrycket av att personen bakom tangentbordet faktiskt var ledsen över det som hänt. Sen följde en lång harang med hänvisningar till en EU-förordning där specifika paragrafer citerades och jag fick förklarat för mig att allting hade följts till punkt och pricka enligt alla överenskommelser. Tyvärr behövde inte flygbolaget hållas ansvarigt för en så extraordinär händelse som att flygplatsen stängde.

Men avslutningen på brevet var märklig:

As this flight cancellation was outside of the control of Ryanair (extraordinary circumstances) we regret to advise that no monetary compensation is due under Article 7 of EU261/2004. 

We will be posting you a copy of a Bank Giro for the equivalent of SEK 1509.46SEK in full and final settlement of this matter.  This will enable you to receive funds immediately and directly from the bank.

Över mer än en A4-sida hade jag övertygats om de visserligen var ledsna och beklagade, men att de faktiskt inte kunde/behövde göra någonting åt saken. Sen beslutade de sig för att ändå göra en utbetalning till mig. Förmodligen är det för att jag inte ska kunna komma tillbaka nästa gång och hävda att jag har rätten på min sida. För det har jag uppenbarligen inte alls. Jag ser Ryanair som en vresig gammal gubbe som man är rädd för – men som egentligen är snäll innerst inne. Som bara inte vill att det ska komma ut. Det skulle inte se bra ut.

Det är möjligt att det är otillåtet och omoraliskt att få ut mer ersättning än vad jag faktiskt hade lagt ut. Men det var inte så jag fick det förklarat för mig hos Trygg-Hansa och hos Europeiska intygade jag bara att det [vid tidpunkten] inte hade utgått ersättning från någon annan. Sen trodde jag aldrig att Ryanair ens skulle svara på mitt brev. Efter allt slit och alla olägenheter i snökaotiska London tycker jag ändå att jag är värd några plåster på såren.

Sammanfattning
Så går det alltså till om du vill få pengar tillbaka när du har blivit försenad ute på resan. Att använda sig av en resebyrå med personer som är anställda för att ta hand om dig och såna här ärenden, är givetvis ett annat alternativ. Men jag tycker nog att det är mer livfullt att göra på det här sättet. Har man bara tid och kraft kan man lyckas med det mesta och efteråt kan man känna sig duktig och inte utfattig.

Lycka till!


* Notera att ett brev med en massa kvitton blir ganska tungt. Jag noterade inte det och fick ett kravbrev från Posten, med en straffavgift på 25 kronor. Det sved lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *