9 kronor

Jag vet inte var gränsen går för när jag ska säga upp mitt fasta telefonabonnemang. Men jag känner att jag börjar närma mig den nu. Sedan jag fått jobbmobil har användningen av den fasta telefonen nästan helt avtagit. Nu är det bara telefonförsäljare och föräldrar som använder sig av 08-numret och själv ringer jag nästan aldrig från det.

Igår kom telefonräkningen. Det visade sig att jag hade en samtalskostnad på 9 kronor. Men för själva abonnemanget skulle jag betala 465 kronor! Det kändes vrickat.

Eventuellt måste jag ha någon form av telefonjack och abonnemang för att kunna använda mitt bredband. Möjligtvis skulle det kunna motivera mig att fortsätta betala de annars orimliga räkningarna. Men alltså… 465 kronor för ett jack känns också vrickat.

6 thoughts on “9 kronor

 1. Calle, jag har försummat dina fantastiska vardagsreflektioner alltför länge!
  Men nu läser jag ikapp! Måste bara fråga vilket telebolag som debiterar dig 465 kronor? Det kan väl omöjligt gälla en månadsfaktura? Kanske kvartals…?
  Själv har jag under en period DAGLIGEN haft samtal med ComHem, ett företag där den ena personen inte har en j—a (ursäkta!) aning om vad den andra gör. Tio-tolv brev från ComHem och fyra felaktiga fakturor senare tror jag att det fungerar med både bredband och telefoni. Vi får väl se hur nästa faktura ser ut!

 2. Jag var nog lite otydlig. Min räkning kommer kvartalsvis (så jag ringer för ungefär 3 kronor i månaden) och det är Telia som skickar den. Förmodligen är Telia dyrast och sämst, men jag har inte begripit om det finns några bättre alternativ.

  Nu ska min bredbandsleverantör (INTE ComHem) visst erbjuda mig något smaskigt erbjudande på telefoni. Får se vad det kan leda till. Jag funderar på digital-tv från ComHem, men det kanske jag bör passa mig för…

  Det är en snårskog det här.

 3. Jag sa upp min(nåväl, killen jag hyr lägenheten av) fasta telefon för ett par månader sen när jag insåg att den bara kostar pengar.
  Jag har inte saknat den.

  Vad det gäller Digi-tv från comhem är jag nöjd. Har kollat dom andra leverantörerna och kan inte se att dom skulle vara bättre.

  För dig som är sport-kille, så är ju PPV ett vinnande koncept, då man inte behöver pynta Canal+ varje månad.
  PPVs kommentatorer bortser jag ifrån.

 4. PPV är lockande! Men då tänker jag mest på Brommapojkarnas bortamatcher 2008 och eventuellt äger de rum i en något lägre division… Är jag fortfarande välkommen (någonstans) att se deras öde beseglas den 27:e?

 5. Jag har balkongen full! Bra att du har koll på att det är den 28 oktober och inte något annat. Det hade varit pinsamt för mig att dyka upp i full mundering med en pava Max en dag för tidigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *