Ryssen luras 2010

Det damp ned ett mejl i min mejlkorg för en månad sedan och jag var på vippen att tillmötesgå kraven, när jag kände hur en varningsklocka började ringa lite försynt.


From: Customer Services
Date: den 8 december 2010 22:59
To: none
Subject: Bekräfta din e-konto

Kдra E-maila anvдndare
Pе grund av oro fцr sдkerheten och integriteten i vеr webb basen e-post…vi har utfдrdat denna varning message

Vi har noterat att ert e-postkonto mеste verifieras, eftersom vi uppgraderar vеr SSL databas webb bas.
Fцr att bekrдfta din e-postkonto,behaga Klicka pе lдnken nedan fцr att bekrдfta din e-postkonto:

Kontrollera din e-post Konto

Fцr ytterligare information, vдnligen kontakta vеr kundtjдnst.
Not: Underlеtenhet att kontrollera e-postkonto inom 48hrs kan leda till fцrlust av e-postkonto.

Med vдnliga hдlsningar, ………………..

Tack
© 2010 E-mail support Team.


Kanske var det blandningen av språk som gjorde mig misstänksam. Eller de lustiga tecknen som dök upp lite här och var. Hur som helst behagade jag inte klicka på länken. Hittills har dock min underletenhet att göra detta inom 48hrs inte lett till någon förlust.

Som alltid är jag fascinerad av artighetsfraserna. Vi har sett dem förut några gånger men jag tycker inte mindre om dem för det. Nu är brevet undertecknat med en massa punkter, som att någon bara glömt bort att fylla i namnet. Sen följer ett “Tack” och en rad som berättar om vem som har rättigheterna till mejlet. 

Vem som än står som avsändare anar jag att ryssen är tillbaka. Och han luras nu igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *