BP – Halmstad 1-1 (1-0)

Läget inför matchen var inte det bästa, med en närmast skadefri trupp för bortalaget och landslagsmannen Djuric tillbaka från avstängning. BP hade tråkat ut motståndet i två raka bortamatcher och knipit två pinnar. Men nu var det guldkanditaterna som skulle komma på besök i den tv-sända matchen.

På ett mycket ovanligt sätt höll hemmalaget spelet uppe och matchen var jämn under hela första halvleken. Ett fåtal chanser missades av Halmstad och när BP fick en hörna, lyckades unge Philip Haglund resolut nicka in 1-0.

Direkt i andra halvlek började det se ut som vanligt med ett stort bollinnehav för bortalaget. Några egentligt farliga målchanser var där inte, men ett långskott från den orimligt store forwarden med nummer 8 på ryggen, borrade sig upp i Poppens högra kryss. “Årets mål” som så många gånger förr på Grimsta.

1-1 var rättvist och så mycket mer hände inte under de sista 40 minuterna. Lite roligt var det när unge tanige Djuric (som ska bli proffs, har han sagt) skulle göra något snyggt på egen planhalva, men tappade bollen och gav BP en målchans. Faktiskt hade BP även ett friläge, men skottet gick över, medan Halmstad hade bollen men väldigt få farligheter.

Sammanfattningsvis, en bra kväll på ett lite väl folktomt Grimsta; tv-sändningen lockade väl publiken att stanna hemma i värmen. Nu lämnade Brommapojkarna jumboplatsen för tillfället igen. Och snart kanske Brommagymnasterna vill återvända till halvtidsvilorna på gröngräset för att underhålla oss som tappert vågat oss ut i Västerort.

Min satsade hundring gav alltså (inte) utdelning igen! Det jag menar är: när jag förlorar pengar tar BP poäng. Och jag blir glad ändå! Jag liksom lurar systemet. Det här är nästan genialt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *