Byggympa

Buss 70 passerar, på sin väg från Odenplan till Frösunda port, ett bygge vid Karolinska. Det är den buss jag tar mig till jobbet med varje morgon. Om jag hinner med den som går 06:36 kan jag se hur en liten samling karlar i kulörta färger står i en halvcirkel vid byggarbetsplatsen. Eller… står och står… De gör morgongymnastik.

Jag tycker det är underhållande. De böjer på benen. Sträcker ut dem. Gör rörelser. Ser inte helt koordinerade eller smidiga ut. Tyvärr har bussen alltid så bråttom att jag inte hinner stanna någon längre stund. Men jag blir alltid lite upprymd av att se byggarnas aerobics.

Kanske är det något skyddsombud som har (ko)ordinerat uppvärmningen för att förhindra sjukskrivningar. Det förtäljer inte historien. Men numera försöker jag hinna med 06:36-bussen. Alltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *