Att-göra-listan #3

Baka 2 bakverk
Jag förstår inte varför jag skulle lägga in så många kvantitativa mål i min Att-göra-lista. Det hade gott och väl räckt med att bara ”baka nån gång under veckan”. Nu tänker jag vara nöjd med mitt enda bakverk istället för missnöjd över det uteblivna andra. Det tar ju tid att stå i köket.

Det blev en God och billig fruktkaka som jag har gjort några gånger tidigare med varierande framgång och frukter. Oftast äpplen men även päron. Om jag läst fler kurser i hållfasthetslära hade jag förmodligen insett att mitt val av blåbär som fyllning inte var det klokaste. Från början höll kakan ihop hyggligt men redan dagen efter var det som förgjort att ens skära vettiga bitar. Kakan föll isär som ett kaloririkt korthus.

Smaken var däremot varken särskilt söt eller rik, utan påminde mest om sockerfattiga blåbärsmuffins. Det sammantagna intrycket var att bakverket var tråkigt och något misslyckat. Jag ger mig själv, med viss tvekan, underkänt när det gäller resultatet: en svag tvåa på en femgradig skala. Men då har jag ganska höga krav på mig själv och kakan var helt okej till kvällskopparna med te under några dagar.

bluecake
En något överdimensionerad kakform

Som syns på bilden var bärkakan ingen visuell katastrof, så jag skulle säkert komma undan med en lögnaktig text om att det här var det bästa jag smakat i kakväg, en fröjd för öga och gom. Men ärligt talat var den ingen höjdare.

Bättre lycka nästa gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *