Spinning

Spinningsäsongen har börjat i KTH-hallen. För ett par veckor sen skulle jag på ett vanligt fredagspass, men istället för Anna L. var där en ny instruktör. Frida J. hette vikarien och min inledande besvikelse byttes snart ut till en överraskande glädje. Det var imponerande att höra hur hon simultantolkade hela sitt pass till engelska för att två franska nybörjare skulle förstå. Jag gillade både övningarna och musiken.

Onsdagsåterkomsten för Andreas A. togs emot med skräckblandad förtjusning av mig. Nu hade han ju inte kört på ett år och var därför tillräckligt otränad för att visa sig mänsklig. Annars är han den ende som ropar att vi stående ska cykla så fort vi kan. Därtill är min koordination alltför skral och jag brukar komma upp i ungefärligen halva hans tempo, eller helt enkelt sitta ned och låtsas som att det regnar. Regnet utgörs då av rikliga mängder svett som droppar ner från min allt varmare kropp. Andreas A. är rolig med sin ogenerade kärlek till schlagerlåtar och sin alltid så positiva attityd.

En fredag när jag skrev ut min passbiljett kom Anna L. och sa “det blir visst inte så många idag…”. Jag blev lite förvånad och frågade om “vadå, är det bara du och jag, eller?”. Jo, än så länge såg det inte bättre ut, förklarade hon. Jag tyckte vi skulle köra i alla fall och det höll hon med om. Senare dök det allt upp några till, men först hann vi prata spinning och BodyPump och andra pass och uppslutning och schemaläggning. Jag gillar Anna L. Det har jag alltid gjort.

Men idag ser jag på schemat att Anna C. ska hålla i passet. Det verkar som att Anna L. har en BodyPump Release att ombesörja vid 16.30. Sån där styrketräning förstår jag mig inte på. Däremot ska det bli trevligt att stifta bekantskap med ytterligare en instruktör: Anna C. Det låter som jumps och modern popmusik, kanske några tunga backar och en rykande avslutning. Kan bli jobbigt.

2 thoughts on “Spinning

  1. Jodå. Visst var det modern pop; bortsett från ett par undantag var inte en låt äldre än ett år. Idag ser jag att det finns möjlighet att gå på två pass: Frida J. följd av Elin L. ger 45+60 minuter spinning. Det kan behövas efter gårdagens uteblivna motion.

  2. Nä. Nu har jag ont i huvudet. Jag trodde att huvudvärken berodde på vädret, men nu befarar jag att det är någonting större och mer infektionsrelaterat på gång i kroppen. Förhoppningsvis räcker det att jag struntar i spinningen ikväll. Så är jag frisk imorgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *