SMS-problem III

Mina föräldrar återvände till Sverige idag och det gick inte att ta miste på glädjen hos Far när han triumferande undrade om jag hade noterat att han på slutet till och med hade hittat punkten. Och frågetecknet?! Jodå. Jag fortsatte att höra mig för om sms-andet och precis som befarat fanns det inte någon som helst konsekvens i användningen av versaler/gemener och svenska/utländska tecken.

“Utmärkt” skrevs tydligen med T9-funktionen inkopplad och Far skickade iväg sitt sms utan att reflektera eller korrigera. Men sen lyckades han koppla bort den för honom så irriterande hjälpen och resultaten blev också därefter; de svenska tecknen å, ä och ö var det inte tal om att leta efter. Varför han ibland lyckades göra stora bokstäver och ibland inte, kunde han inte svara på, men vi båda konstaterade att det avslutande meddelandet var bedårande vackert. En krona på verket. Ett examensprov.

Jag växlade några ord med Mor också. Hon pratade länge om alla djur de hade sett. “Vi har sett så många djur!” och så nämnde hon ett tiotal arter. Det måste verkligen ha varit fascinerande, för sånt prat om vilda djur har jag väl aldrig varit med om. När jag kom hem från träningen låg där ett vykort innanför dörren. På vykortet fanns en leopard, en elefant, en noshörning, ett gäng bufflar och ett par lejon och texten: The Big Five.

Baksidans text med Fars handstil var lika överflödig som kortfattad:

Idag har vi sett alla big five + ytterligare många djur. Hälsningar från Mamma & Pappa

Om jag har förstått saken rätt, har alltså mina föräldrar på sin resa till Sydafrika sett ganska många vilda djur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *