Att-göra-listan #2

4 raska morgonpromenader

Jag presterade två stycken helt vanliga morgonpromenader enligt rutten: Kammakargatan – Sergels torg – Sveavägen – Kungsgatan – Stureplan – Dramaten – Strandvägen – Djurgårdsbron – och tillbaka Strandvägen – Stureplan – Birger Jarlsgatan – Kammakargatan. En sån promenad tar ungefär en timme.

Men en dag gick jag ända till Slussen och tog båten över till Djurgården och gick hem därifrån. Det blev en rejäl tur som kändes lite i vaderna.

På tisdagen gick jag omkring i stan under större delen av dagen och även om det inte kan räknas som en regelrätt morgonpromenad, var det i kilometer räknat en betydande sträcka som tillryggalades.

Det är inte dumt att gå omkring. Med musik i lurarna kan man ta avstånd från världen runt omkring och egoistiskt fundera på blogginlägg eller kvällens middag. Utan lurar kan man ta in omvärlden och reflektera över dess företeelser på ett annat sätt; höra stadens buller och andra människors konversationer.

Dessutom är det fin aerob träning som sägs förbränna fett. Men det vete tusan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *