Att-göra-listan #18

Sova 7-8 timmar per dygn

Den här punkten var ju lite motsägelsefull eftersom jag samtidigt hade ett tjugotal andra uppgifter att få gjorda under veckan. Om jag inte själv hade varit ansvarig för den, hade jag varit beredd att karakterisera uppgiften som en kontraproduktiv rackare som hade tagit sig in på listan med syfte att sätta käppar i hjulen för mig.

Vid ett par tillfällen omöjliggjorde de sociala kvällsaktiviteterna mitt önskade antal sömntimmar. Det var en efterfest till en silvermedalj i Svenska cupen och en födelsedagsfest. Men även annars hade jag svårt för att lägga mig i tid när jag inte var tvungen att göra det. Eftersom jag har lite svårt att sova länge på morgnarna – soptömning, lastbilar och stadens allmänna sorl tenderar att väcka mig – antar jag att nattsömnen var otillräcklig för den här punkten.

En fördel med att ha semester är dock möjligheten till ta en s.k. “eftermiddagslur” vilken jag tog några gånger. Det kan ha kompenserat nätternas sömnbrist, men jag räknade aldrig ut någonting exakt tid.

Jag behöver sova sju timmar för att vakna hyfsat pigg och utvilad; något längre på vintrarna och något kortare på somrarna. Men jag skulle gärna se att jag inte behövde någon sömn alls. Jäkla slöseri med tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *