Att-göra-listan #23

Milkshake

Någon gång i slutet på veckan bestämde jag mig för att bocka av den här punkten på listan. Min lunch på Burger King passade utmärkt för ändamålet, dock väl medveten om hur mycket som kan krångla när man beställer en milkshake på BK eller McD: “Nej, vi var tvungna att starta om maskinen, den är färdig om en kvart” är en replik jag hört några gånger, även om klassikern, den rakare “Nej, maskinen är trasig” är vanligare.

Det verkar som att det mesta på dessa hamburgerrestauranger är trimmat in i minsta detalj; hamburgarna tillverkas på löpande band, aldrig råder det brist på pommes och läsken sinar aldrig. Till och med ett (lågavlönat) barn kan rätta sig in i ledet och producera, eftersom rutinerna är så inkörda. Men den där maskinen som gör milkshake… Den är lynnig och opålitlig och skulle inte få behålla jobbet om den vore mänsklig. Varje gång den inte trilskas blir jag glatt förvånad och så ska det ju inte vara.

Nåväl. Det här var ett sånt tillfälle; maskinen fungerade och jag beställde Big King Meal “fast med stor milkshake“. Pojken på andra sidan disken tog emot min beställning med vissa problem. Efter lite hjälp från sin chef förstod han vilka av kassaapparatens knappar han skulle trycka på och frågade mig sen vilken smak jag ville ha. Jag ville ha jordgubb. “Nä, det har vi inte“. Då ville jag ha choklad, som jag fick.

Jag har aldrig druckit någon annan smak än jordgubb tidigare och tror att jag ska hålla mig till den även fortsättningsvis. Chokladsmaken var inte alls särskilt framträdande, men jag tyckte ändå att min milkshake var läcker. Den smakade kallt och sött och ganska mycket vanilj. Hamburgare med milkshake är smaskens. Verkligen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *