Att-göra-listan #7

“Ta en öl” med minst 3 kompisar eftersom “det var så längesen”

Det här var en punkt som nog krävde mer planering än vad jag hade insett. Människor hade inte synkroniserat sina semestrar med min och visade sig svåra att få träffa. På tisdagen lyckades jag dock boka in min gamle gymnasiekompis Fabian och vi promenerade runt Kungsholmen, på vilken vi lunchade innan vi promenerade vidare till Djurgården. En rejäl promenad blev det.

Sånt här borde man ju göra oftare; kolla vad som har hänt sen sist och vilka äventyr som väntar ens vänner i den närmaste framtiden. För mig är ölen endast en metafor som inte är nödvändig för umgängesformens lycka.

Inför helgen trodde jag att jag skulle misslyckas totalt med det kvantitativa målet om 3 kompisar, men när jag på lördagen satt i Kungshallen med en utsökt Chicken Tikka Masala, såg jag ett välbekant ansikte framför mig: Jonas från mellanstadiet! Vi var klasskamrater i sex år och nu har han blivit någon sorts stridspilot. Historien förtäljer inte om han förberedde sig för utlandstjänst, men nog såg det ut som en asiatisk rätt på tallriken.

Annars pratade vi lite fotboll och vad jag gör nuförtiden. Medan jag håller mig på marken ska han, om jag förstod saken rätt, börja flyga JAS-plan de närmaste veckorna. Olika falla ödets lotter. Hoppas att han får stanna kvar i cockpit och att katapultstolen inte skjuter ut honom av misstag.

Samma dag ringde en annan Jonas. Vi spelade i samma fotbollslag 1995 och pratar verkligen inte ofta med varandra. Men nu behövde han visst hjälp med lite webb och visste att det var mitt kompetensområde. Under det långa samtalet pratade vi dessutom en del om att spela fler inomhusturneringar med gamla laget nu i vinter. Där kan man prata om kompisar från förr, en hel bunt av dem.

Den här punkten löste sig alltså för mig med slumpens hjälp. Under veckan var jag förresten även på två födelsedagskalas med folk jag inte träffar så ofta, så min aktivitet på den sociala skalan var osedvanligt hög under vecka 33. Mycket duktigt!

2 thoughts on “Att-göra-listan #7

  1. Ölen ser jag endast som en metafor (därav citationstecknen runt “ta en öl”). Möjligen drack Fabian en lättöl vid lunchen på Kungsholmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *