Söndagstankar

Redan tidigare har jag varit inne på att fantasin hos radiokanalerna är офис обзавежданеnågot bristfällig. När jag idag var ute på söndagspromenad kunde jag konstatera att det inte blivit så mycket bättre; tydligen är söndagsförmiddagar vikta för topplistor. Under mitt zappande insåg jag att jag kunde välja mellan

P3
11:03-14:00
DigiListan

P4
11:03-12:00
Svensktoppen

Mix Megapol
Typ vid elvatiden
Mix Topp 20

Det var ungefär samma låtar i alla kanaler. Märkligast är nog att Sveriges Radio väljer att lägga topplistorna samtidigt. Känns inte public service.

För övrigt tycker jag att det är underhållande med stavgång. På mina promenader blir jag alltid munter när jag möter någon med stavar på promenadstigen. Jag hajar till –  det är liksom något som fattas i bilden. Särskilt nu under vintern vill jag gå fram och upplysa dessa motionärer om att de tycks ha glömt skidorna.

Det är som om folk skulle gå omkring med barnvagnar utan barn. Eller matkassar utan mat. Det är såna bilder som skapas i min hjärna.

Eller som om en stavhoppare skulle gå omkring med sin stav utan att någonsin göra ett hopp. Också en form av stavgång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *