Cykelgyckel

Vid kvällens spinningpass hände något lustigt. Det var vid den avslutande stretchingen som ett plötsligt muller fick passledaren att stanna till. Rummet skakade lätt och det kändes som en lättare jordbävning. Förmodligen var det ett sprängningsarbete som pågick alldeles i närheten.

Tydligen fanns det en skämtare (ja, två om jag räknar in mig själv) på passet och nu kunde han inte hejda sig. Han låtsades som att bullret hade orsakats av hans “risiga kista” och menade vidare att det ju var torsdag.

Vi skrattade gott åt referensen till svensk matkultur, som krävde förkunskap om såväl veckodagarna som hela matsmältningsprocessen och det lilla erkännandet fick instruktören helt ur balans. Bokstavligen. Hon vinglade till mitt i sin övning.

Sedan återgick allt till det normala. Men jag kunde inte annat än beundra kvickheten hos min passkamrat. Var fick han allt ifrån?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *