Att-göra-listan #17

Skaffa amerikanskt godis

Den här punkten var kraftigt influerad av min nyfikenhet på den amerikanska godbiten Junior Mints. Efter att ha misslyckats med min transatlantiska beställning tidigare under sommaren var min målsättning tydlig. Före veckans slut skulle jag ha fått smaka på den läckra mintpastillen med choklad.

Jag satte av längs Odengatan för att komma till den där amerikanska mataffären som jag hade klara minnesbilder av att ha sett på höger sida, ganska långt upp mot Valhallavägen. Gray’s skulle namnet vara.

Men inte fanns det någon butik där. Snopen fick jag återvända hemåt utan att ha varit i närheten av någon diminutiv godbit med påstått helande egenskaper. En sökning på Internet gav mig flertalet träffar på mataffären, men att döma av kritiken mot den verkar den ha gjort klokt i att lägga ned verksamheten.

Det här var ett bedrövande faktum. Utan någon amerikansk specialleverantör var min möjlighet att komma över Junior Mints minimal. Att hitta något annat godis från USA var väl i och för sig möjligt, men jag hade tappat sugen. Det närmaste jag kom var söndagens biogodispåse, där någonting som hette “Ädelstenar” visade sig vara en rip-off på klassikern M&M. Dragerade och chokladövertäckta jordnötter är alltid gott och väldigt amerikanskt. Men några Junior Mints är de inte.

6 thoughts on “Att-göra-listan #17

 1. Jag tror att Junior Mints finns på Grayshyllan (eller godishyllan) på Klippet, Fridhemsplan. Billiga är de också – 15 kronor paketet tror jag att jag betalade senast.

 2. Nääää…! Fantastiskt! Underbart! Jag har alltid älskat DaglivsKlippet men om det här är sant… Vilken lycka!

 3. Det ska vara så, kolla in deras hemsida under ‘Godis & Choklad Del 1’:

  http://grays.se/

  Junior Mints: Pris:14.50
  Små härliga chokladmint-praliner som man inte kan motstå!. En perfekt liten förpackning att ha i portföljen när man blir godissugen. Vikt 52 gr.

  Jag vill att Grays ska ta in ‘Double stuffed Oreos’ – det är min absoluta favoritgodsak!

 4. Jag fick tag på dem! För endast 16:90 fick jag en mintupplevelse utöver det vanliga. Svensk godiskultur har, mig veterligen, ingen egentlig motsvarighet. Det var en halvtimme av glädje när jag petade i mig det halva hektot.

  Men utbudet på Daglivs var lite urplockat när jag var där. Det var svårt att få en överblick. Jag tror knappast att de har _allt_ som finns på hemsidan.

 5. jag upptäckte också att grays hade stängt, mitt hopp var att hitta butterfinger och pop tarts men dom finns ju ingenstans!!! inte ens på grays hemsida. någonstans borde man ju sälja dem i sthlm! det finns en amerikansk godisaffär i malmö ju!
  du råkar inte veta nåt ställe där dom säljer butterfinger, reese’s eller pop tarts?

 6. Ledsen, Nina… Den enda butik i Stockholm jag vet om, är just Daglivs vid Fridhemsplan. Utbudet är inte jättestort, men ganska spritt. I veckan har jag köpt läsk: Dr. Pepper och Mountain Dew Red (eller om det var “Code Red”) som jag ska sätta i mig under helgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *