Burkskurk II

Dagen hade börjat med en spännande historia i de finare kvarteren och eftermiddagens besök på Fortnum & Mason hörde  också onekligen hemma i kategorin lyx och flärd.

Men först hade Far och jag under en trevlig lunch med statstjänsteman Fritzell, som i unga år utvandrade från Sverige och numera är fast förankrad i regeringskansliet, fått lära oss ett och annat. Både allmänt om det engelska rättsväsendet och mer specifikt om hur processen går till när skurkar lagförs. Vi hade blivit bekanta med jurysystemet och förstod att det inte är lätt att begå brott och komma undan i England. Bakom lås och bom hamnar man. Vi rös vid blotta tanken.

Nåväl, inne på den fina matvarubutiken F&M föll min blick nästan omedelbart på en burk med den engelska citronkrämen lemon curd. I korgen plockade Far även ned en marmelad av mer otydlig karaktär, vilket också sammanföll med hans intentioner med den. Medan jag hade en klar mottagare* för min citronsöta gåva var Far mer svävande på målet när det gällde marmeladen (skulle det rent av visa sig att jag skulle få julklappen?).

Vi betalade det orimliga priset för två burkar sylt och en burk te och gick sedan vidare till Hamleys, den lyxiga leksaksbutiken. Vi var verkligen runt bland förnäma adresser denna måndag i London! Far iklädde sig rollen av Morfar och inhandlade en teddybjörn till barnbarnet. Under tiden fick jag vänta vid en herre som visade upp korttrick som jag inte riktigt begrep.

På väg till det sista stoppet, skivvaruhuset HMV, blev jag lycklig som ett barn när jag fick möjlighet att ta mig över korsningen diagonalt. Det var en märkligt surrealistisk upplevelse att helt legalt göra en förflyttning som normalt är helt oacceptabel enligt alla lagar och förordningar. Jag njöt av varje sekund.

När alla dessa ärenden var utförda och vi hade försett oss med ett flertal DVD-filmer i film- och skivbutiken, satte vi iväg mot flygplatsen Gatwick. Nu återstod nästan bara att ta sig in i flygplanet och ut ur landet. Äventyr hade vi fått nog av för den här helgen och det här skulle väl inte vara en omöjlig uppgift? Jo. För någonting obehagligt väntade på oss på flygplatsen. Fortsättning följer…


* Mor-tagare, haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *