Hotellväta IV

Äventyret i London med Far hade börjat bra, fortsatt med lite trubbel och därefter kanske ordnat sig trots allt. Nu hade vi till slut fått ett rum, som enligt kvinnan bakom disken var “ett stort rum”. Det lät konstigt.

Inte förrän jag öppnade dörren begrep jag. På ena sidan av rummet stod en dubbelsäng. Men det var verkligen inte rummets enda säng. Bredvid dubbelsängen stod nämligen två enkelsängar. Mitt emot denna rad av sängar stod ytterligare tre vanliga sängar. Vi hade fått en sovsal! Inte mindre än sju stycken sängplatser hade vi att välja mellan.

Tyvärr byggde sängarna mer på kvantitet än kvalitet och enligt Far var det lite logement-känsla över rummet. Det stora rummet hade utrustas med kanske världens minsta teve, som på sin höjd mätte 14 tum och stod längst in i ena hörnet. Eftersom duschen sas vara ur funktion avrådde jag Far att pröva den, med rädsla för en ny flooding.

Klockan var inte mer än åtta på kvällen när jag somnade. Någon halvtimme av “Dancing with the stars” på den lilla teven och läsning av tabloiderna var vad som hanns med innan lördagkvällen tog slut för mig.

Natten var inte helt lugn utanför de klassiskt engelskt tunna väggarna med generöst ljudinsläpp. Sängarna var inte mjuka och jag var relativt utsövd alldeles för tidigt (likt sängarna var det mer kvantitet än kvalitet även på sömnen). Elementen gick på högsta effekt och kläderna som hängdes upp ovanför dem torkade under natten, som blev lång men till slut hade dagen grytt.

Äventyret var över för den här gången. Frukosten var riktigt bra – utnämnd till en av de bättre Far hade upplevt på de brittiska öarna. Förmodligen för att en mattant erbjöd personlig service och Far beställde en omelett som han blev mycket nöjd med. Teven i frukostsalen visade “Match of the day” från gårdagen och vi satt kvar länge och tittade på fotbollsmatcherna, medan övriga hotellgäster kom och gick.

Jag hade haft mina farhågor angående pubhotellet och nu när de hade visat sig vara befogade var jag glad att jag bara hade bokat en natt där. Ett mer beprövat hotell hade anlitats för den sista natten.

Redan nu kan jag säga att den sista natten gick bra. Däremot var det andra saker som hände mot slutet av vår resa: både terroristattacker och julhandel i de finare kvarteren. Kom vi ens hem till slut? Fortsättning följer…

One thought on “Hotellväta IV

  1. Ooh, spänningen stiger än mer! Krya på dig fort så att du kan avsluta historien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *