FC ?

Sedan starten har jag då och då tittat på dokusåpan “FC Z”, där laget fick sitt namn från den kanal som programmet gick i. Nördarna skulle lära sig spela fotboll och ledda av Glenn Hysén pendlade handlingen mellan att på ett fint sätt belysa idrottens själ och något som var ren och skär lyteskomik; jag är inte säker på att autismen och den totala frånvaron av motorik verkligen behöver ett ansikte.

När programmet inför sin andra säsong bytte kanal, förstod jag inte hur laget skulle kunna behålla sitt namn. Särskilt inte som programmet blivit något av flaggskeppet på ZTV. Men om kanalbytet (till kanalen alldeles till höger om Femman på fjärrkontrollen) kommer att ge konsekvenser för klubbnamnet, kanske även inriktningen på dokusåpan tvingas förskjutas aningen.

Mycket riktigt. Jag blev inte förvånad när jag i veckan fick se den här artikeln i Aftonbladet. Antalet stamgäster från laget är påfallande relevant.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *