BP – Örebro SK 3-1 (1-0)

Det här var en märkligt sagolik kväll. Redan före matchens början hade resultaten gått rätt väg med förluster för såväl Gais som Gefle. Far och jag nöp de bästa ståplatserna högst upp under taket på Grimsta IP, trots att vi kunde suttit längre ned på läktaren (men utan att se speciellt mycket). Regnmolnen hotade i fjärran.

Det tidiga målet från Jocke Hagernäs (7:e minuten) efter ett långt inkast kom väldigt överraskande, men var i alla fall inte helt orättvist. 1-0 stod sig halvleken ut och matchen var jämn med ett liten fördel för Brommapojkarna. I halvtid fick den gamle legenden Thomas Nordahl det att låta som om BP ägde hela matchen, vilket nog var lite väl artigt mot intervjuaren Henrik Strömblad. Jodå, halva Viasat-teamet fanns representerat på innerplan i paus. Brommagymnasterna tycks vara ett minne blott; men ett mycket levande, starkt och vackert sådant.

Andra halvlek började som så många gånger förut: bedrövligt. Det var slarvigt och klent och spelarna verkade åter igen befinna sig någon helt annanstans än motståndarna. Örebro radade upp straffsituationer och om domare Fröjdfeldt varit mer alert hade han nog blåst åtminstone någon gång. Brommapojkarnas planhalva tycktes vara under belägring och försvaret visade upp tecken på att inte kunna hålla emot så mycket längre. Det kändes inte alls bra.

Men så. Efter någon kvart av bortsparkande av bollar fick BP i ett sällsynt anfall en frispark en bra bit från mål. Den delikata placeringen lågt i den bortre gaveln från mittbacken Malmström var briljant och precis. 2-0 och orättvisan hade segrat! Örebro tycktes desperat och bytte spelare och taktik, men BP sprang ifrån till 3-0 och bjussade sen på 3-1 i slutminuterna.

En formidabel succé! Nu lämnar vi bottenplaceringen och seglar upp på en 12:e plats. Efter en snabb titt på det återstående spelschemat ser jag inte hur några ytterligare poäng ska kunna bärgas (kanske Gais borta, HBK och Kalmar FF hemma), men det behövs ju å andra sidan inte så länge Örebro och Trelleborg förlorar.

Och tänk, vi slapp till och med regnet. Molnen bara drog förbi, likt orosmolnen från BP-himlen. Det är en solig morgondag som vi brommapojkar går till mötes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *