Reklamationsaktion

Det var inte förrän jag fick nummer 7 av tidningen Offside som jag insåg att jag aldrig fick nummer 6. Visst hade jag funderat lite när det skrevs i andra medier om det nya numret, men det var för flera månader sedan och jag trodde att min prenumeration helt enkelt hade gått ut. Tidningen var en present, så jag visste inte vad som gällde.

Nåväl. Jag gick in på www.offside.org och blev ganska raskt hänvisad till www.prenservice.se. Där var det hur enkelt som helst att klicka sig fram till “reklamation” och fylla i ett prenumerationsnummer som stod på adressetiketten på tidningen.

Ett par klick senare hade jag reklamerat nummer 6 och ett par dagar senare hade jag fått numret i brevlådan. Maken till enklare hantering har jag hittills inte upplevt. Jag tror att man även kunde välja att förlänga sin prenumeration, men jag ville ju ha tidningen som uteblivit.

Nu har jag två nummer av Offside liggande hemma att se fram emot. Stort beröm till Prenservice som visserligen kanske är att beskylla för den uteblivna tidningen – men som definitivt är ansvarig för att jag fick min tidning två dagar efter att jag påtalat fadäsen.

Tänk om all reklamation vore så här enkel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *