Djungelrapport

Det finns många sätt att bli väckt på och jag har varit med om några olika varianter. Men helgens morgon-sms känns ändå ganska unikt i sammanhanget.  Klockan var 05:55 och jag hade glömt att göra mobilen ljudlös, så när meddelandet kom blev det liv och rörelse någon halvmeter från mitt huvud.

Yrvaken famlade jag efter telefonen bredvid mig och snart hade jag knappat fram ett inkommet sms, där det stod:

Nu har vi sett en tiger

Det var allt. Visst var det Far som hade lyckats få iväg en rapport från den indiska djungeln. Men vad svarar man på något sånt? Vilken information från Sverige skulle kunna motsvara rapporten från Asien? Jag blev liksom mållös.

Lätt förbryllad somnade jag om.

Senare under dagen gjorde jag en ny tur och vattnade blommorna – inklusive de krångliga orkidéerna – och passade även på att göra en inventering av frysens läckerheter. Sen skickade jag iväg följande sms:

Specialblommor vattnade. Fryslänsning inledd. Lisbeth Åkerman julvärd.

Jag försöker blanda stort och smått i mina rapporter härifrån. Vad Far gör i sina är mer oklart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *