Kortrapport

Nu när mina föräldrar är i Indien några veckor har jag fått ansvar för blomvattningen, som måste skötas med klinisk perfektion var tredje dag (men inte vissa blommor som inte ska få för mycket vatten – ett A4-papper med noggranna instruktioner ligger på vardagsrumsbordet i Hammarbyhöjden).

Efter torsdagens besök skickade jag ett kort sms till Far där jag berättade att blommorna var vattnade och att jag dessutom hade fixat deras fjärrkontroll, men att jag tyckte det var bedrövligt att de hade tömt kylen istället för att låta mig göra det. Inga godsaker stod att finna.

Jag har ingen koll på vilken tid på dygnet som han fick meddelandet, men vid tretiden på den efterföljande morgonen surrade det till i min mobil.  Det var Far som hade svarat. Som vanligt använde han sig av ett mycket kort och interpunktativt utmanande språk:

Tack ta ur frysen i stället i indien allt väl

Tolkningen jag gör är att det finns roligare saker att göra i Indien än att ta reda på hur man kommaterar med T9 eller hittar de stora bokstäverna med de små knapparna. Förmodligen en klok prioritering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *