AIK-tvillingarna

aiktvillingarnaNär jag går till Skytteholm och tittar på matcher med AIK:s vackra damer* står det vid ingången alltid ett par äldre gentlemän skrudade från topp till tå i klubbens kläder. I veckan hade DN en artikel som presenterade de blivande pensionärerna och tydligen är de supportrar av sällan skådat slag.

De kanske inte är de skarpaste knivarna i lådan, men vilket engagemang de har! De går på alla hemmamatcher i fotboll – både på herrarnas och damernas – och tydligen en hel del bandymatcher. På Skytteholm säljer de matchprogram för 5 kronor, vilket är ett mycket konkurrenskraftigt pris. Å andra sidan noterade jag senast, mot Sunnanå, att namnet på den bästa spelaren hos norrländskorna inte fanns med. Man får väl vad man betalar för.

I måndagens match mellan AIK och Brommapojkarna fick tvillingarna ta emot folkets jubel.  Över 10 000 åskådare applåderade under deras halva ärevarv runt den norra planhalvan. Black Army sjöng för dem och de såg hur glada ut som helst. Från klubben fick de var sin matchtröja (som om de inte hade nog med såna) och lyckan var total.

Nästa gång jag köper matchprogram bör jag gratulera dem personligen. De är förresten ganska korta till växten och när de under matcherna tar på sig de där jättestora “händerna” (någon sorts märklig supporterattiralj) blir intrycket ganska lustigt. Jag gillar de här killarna!

Tills vidare framför Calles Corner ett stort grattis!


* jo, det står så på de t-shirts som en falang av åskådarna har på sig på läktaren

2 thoughts on “AIK-tvillingarna

  1. Dom heter Erik och Lennart Olsson och jag har jobbat ihop med Lennart ett tag. Tyvärr har jag hört att Lennart nu har drabbats av magcancer. :-(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *