Ryssmejl

Det kom ett mejl till min e-postadress och jag var precis på väg att skicka in mitt användarnamn och lösenord när jag hörde hur en varningsklocka började ringa. Kunde det vara nåt lurt? Kändes det inte bekant på något sätt?


From: “Customer Service Email upgrade”
To: <undisclosed recipients:>
Sent: Tuesday, October 13, 2009 12:40 AM
Subject: Uppgradera din telia.com E-postkonto

Kära e-postanvändare,

Viktigt meddelande för alla telai.com, e-postanvändare.
  
Vi har tillfälligt begränsad tillgång till känslig konto funktioner för att återställa, om du åt ditt konto måste du svara på detta e-mail direkt efter din inloggning information som efterfrågas nedan.
  
e-post Användarnamn :……………………..:
e-postadress Lösenord :……………..:
  
På grund av skräp / spam-mejl du får varje dag, vi är engagerade i modernisering av all e-post konton, skräppostfilter för all oönskad e-post av säkerhetsskäl och för att förbättra våra nya funktioner och förbättringar till nya och förbättrade E – mail konto, så du inte får tjänsten avbryts.

Snälla, måste du svara på detta mail omedelbart och ange ditt användarnamn och lösenord i lämpligt utrymme för att vi ska uppgradera ditt konto. En påvisar sambandet kommer att bekräfta att du är – Aktivera din e-post så snart vi fått dina svar och du är klar, klicka på “Bekräfta e-post länken i brevlådan konto och ange bekräftelsenummer: 1265-6778-8250 — 8393 – 5727

Din underlåtenhet att ditt e-postkonto inloggningsinformation kommer att leda till tillfälligt stänga av din e-post eller vi kommer omedelbart att radera e-post konto från vår databas. Tack för din förståelse.
  
Skicka e användarnamn och lösenord till kundservice,
E-post:
emailupgrade2009@mail2network.com

Anse,
Customer Service Dept.


Jag tror att det är Nordea-ryssen som är tillbaka! Favoriten den här gången är “din underlåtenhet att ditt e-postkonto inloggningsinformation kommer att leda till tillfälligt stänga av…”. Det hotet är inte att leka med. Nu kanske det här bara gäller dem som råkat äta upp sin mejl – “om du åt ditt konto måste du svara på detta e-mail direkt efter din inloggning” – men jag blir ändå lite rädd.

Sen är det ju lustigt med alla artighetsfraser som används, bland annat “Snälla, du måste…” och “Anse” som skulle kunna vara en lansering av ett nytt begrepp. Om det inte bara vore en felöversättning av det engelska “regards”.

Åh, godbitarna är så många i dessa ryssmejl. Må dem aldrig sluta komma till min brevlådan konto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *