BP U – Gefle U 3-3 (1-2)

På vägen hem undrade jag varför jag över huvud taget begett mig ut till Hässelby för att se två reservlag spela match mot varandra. Jag kom inte på något bra svar. Kanske för att jag själv spelat tillsammans med ett par av dem på planen. Kanske för att jag trodde mig få uppleva en (sällsynt) BP-vinst.

Matchen var inte bedrövlig, men den var sannerligen inte bra. BP vaknade till efter någon halvtimme vid ställningen 0-2 efter slarv och skitmål. De började spela lite snabbare och finurligare och gick till halvtidsvila med 1-2 i baken. Målet gjordes av min gamle lagkamrat Jocke Hagernäs.

Vädret var bra: sol och värme. Annars hade jag nog avvikit i halvtidsvilan. I publiken fanns (förstås) delar av Brommapojkarnas A-trupp. Bland andra Mattias Asper, vars dialekt utmärkte sig. Han verkade vara på ett strålande humör, inte bara för att bollarna rasade in bakom konkurrenten på målvaktssidan.

Andra halvlek började med 1-3 till Gefle, men sen var det faktiskt hemmalaget för hela slanten. Det blev ett par mål, men längre än till 3-3 räckte det inte. Jag var besviken över den ganska loja insatsen och tyckte att det var kraftlöst, viljelöst och tamt.

Idag kan allting ha fått sin förklaring. BP-backen Richard Henriksson skriver på sin blogg att tisdagen och halva onsdagen ägnats åt male bonding på en kursgård utanför Södertälje. Pojkarna var kanske uppe sent och fick inte tillräckligt med sömn för att kunna fokusera på onsdagkvällens uppgift. Det må väl vara hänt. Ja, vi skyller på det och glömmer hela matchen.

One thought on “BP U – Gefle U 3-3 (1-2)

  1. Far bjöd mig med på Hammarby-MFF samma kväll, men jag avböjde till förmån för reservlagsmatchen. Boende i Hammarbyhöjden skulle jag föraktfullt vilja avslöja honom som smyg-bajare.

    Lockelsen att se helt andra allsvenska lag har nästan försvunnit för mig, medan Far nog är en mer genuin fotbollsälskare som uppskattar en bra match. Men varför hans grönvita kamrater ska kasta in öl på spelarna… det förstår jag inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *