I-stadsproblem

Dagens innerstadsproblem:

Det är lördag kväll/natt och jag har parkerat bilen ett par kvarter bort. Nu ska jag titta till den för natten och främst kolla att den över huvud taget är kvar där jag ställde den.

Men på gatorna går det omkring folk och jag måste därför ta på mig anständiga kläder. Här duger inte de mysbyxor jag sitter och bloggar i. Folk har ju klätt upp sig, gjort sig fina och tagit tunnelbanan in till stan för att slippa se såna som jag.

Vi som bor mitt i smeten har ett ansvar för att upprätthålla en viss standard. Jag vill varken utsätta mig för oönskade blickar eller bryta mot innerstadens hederskodex; jag måste borsta bort chipssmulorna och byta kläder.

Så det får bli ett par svåra Replay-jeans,  mina tyngsta Nike Air Force One och en diskret Diesel-skjorta eller t-shirt, med skenbart obetydlig logga. Mjukisbrallor med stora reklamtryck är ett stort no-no här på Kammakargatan. Liksom tofflor.

Och så får jag väl kamma håret också. Eller ta på mig en keps. Vilket spektakel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *