Halloween

Nuförtiden finns det en rad olika typer av förhållanden och familjekonstellationer, har jag förstått. En av de mest speciella måste vara den som dokumenteras i det av Femman sända Girls of the Playboy mansion (onsdagar 21:55).

Publicisten Hugh Hefner har tre flickvänner:  Bridget, Holly och Kendra. I ålder är deras sammanlagda (34, 28, 22) bara marginellt över hans. Till utseende och personlighet verkar tjejerna vara nästan klonade, med sitt ljusa hår, sina stora bröst, smala midjor och små hjärnor.

Av det som skildras i programmet är Hefner en mycket passiv pojkvän, som inte tycks vara nämnvärt intresserad av damernas förehavanden. Då och då dyker han upp för att ge dem någon kindpuss, men är i övrigt inte särskilt deltagande i händelserna. Istället är det just herrgårdsflickornas liv man får följa.

I förra onsdagens avsnitt var det dags för Halloween. Bridget hade forskat på Internet om ockulta och övernaturliga fenomen och undersökte nu om the Playboy Mansion var hemsökt. Det föreföll det inte vara. Så kom den gamla filmstjärnan(?) Elvira på besök. Hon skulle marknadsföra någon DVD och när hon fick se hur rosa Bridgets rum var – så häpnade hon! Så rosa hennes rum var!

En tradition är att bjuda in vänner och lekkamrater, “playmates”, för att skära pumpor. Många olika ansikten gjordes, men när minstingen Kendra försökte sig på att göra en amerikansk fotboll – blev det helt galet! Det gick alldeles på tok! Men oj, så det skrattades. Och Hefner kom förbi och lät sig fotas med såväl Kendra som pumpa.

Bridget hade föresatt sig att ta med de andra flickvännerna ut på en tur för att se kända hemsökta platser i Hollywood. Trots att Holly var lite skeptisk så följde hon med. För att färden skulle utföras korrekt, var de förstås tvungna att ha den rätta bilen. De valde en häftig likbil med spindelnätshjul enkom för tillfället.

Självklart skulle de klä ut sig själva också. Av oklar anledning valde Bridget en sexig skolflickeuniform, medan den blott 22-åriga och obstinata Kendra ville vara rebellisk och nöjde sig med en (tajt) t-shirt med texten Go to Hell. Holly visade en oanad lingvistisk talang, när hon lät sy upp en mycket avslöjande rosa dräkt och anta skepnaden av “Jackie Hoe” – en ordlek som syftar till den tidigare presidentfrun Jacqueline Kennedy Onassis, fast i en mer promiskuös version. Något som säkert roade politiskt och historiskt intresserade tittare.

Efter den lite ruskiga bilfärden var det dags för den stora Halloween-festen. Nya kostymer, som den här gången var: Corpse bride, Askungen och GI Jane. Filmteamet skildrade närgånget hur själva utklädningsprocessen gick till, med kroppsmålning och liknande. Sen blev där en makalös fest med många kända gäster och Holly hävdade stolt: “Våra Halloween-partyn är de bästa i historien!”. En fin sammanfattning av programmet.

Det här är en halvtimme av mitt liv som jag aldrig kommer att få tillbaka. Den känns orimligt bortslösad. Jag kunde ha gjort något mer vettigt, det vill säga nästan vad som helst.

2 thoughts on “Halloween

 1. “Det här är en halvtimme av mitt liv som jag aldrig kommer att få tillbaka. Den känns orimligt bortslösad. Jag kunde ha gjort något mer vettigt, det vill säga nästan vad som helst.”

  Vad hade du väntat dig egentligen?

 2. Välmotiverad kritik. Jag tar till mig av den.

  Men egentligen fascinerades jag nog lite av
  1. programidén
  2. de små hjärnorna
  3. de fina miljöerna
  4. det märkliga livet – vad GÖR de egentligen?

  Fast det är så mycket mer pretentiöst att verka missnöjd. Haha. Som om jag skulle ha något bättre för mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *