Palla frukt

Jag har insett att vi på mitt nästan folktomma kontor bara får frukt en gång i veckan (måndagar) istället för två (måndagar och onsdagar) nu på sommaren. Det är säkert rimligt.

Men jag har också upptäckt att den helt folktomma avdelningen som huserar nästgårds fortfarande får en fruktkorg i veckan. Helt orörd står den där på ett bord, alldeles översållad med mognande bananer och läckra nektariner.

I eftermiddag ska jag göra min stöt. Utrustad med ett par plastpåsar och -kassar ska jag gå lös på korgen och komma hem med ett antal kilo färsk frukt. Det kommer att bli fruktsallad så det står härliga till!

Det är mycket möjligt att den här formen av att palla frukt är den mest sofistikerade jag ägnat mig åt. Under min uppväxt i villaförorten var jag alldeles för feg och bekväm för att – med risk för att bli upptäckt – klättra omkring i träd med ganska sura äpplen på grenarna.

Det här är så mycket enklare. Nästan kliniskt. Genialt. Det Perfekta Brottet.

3 thoughts on “Palla frukt

  1. …eller så är det onsdag idag och den skenbart bortglömda måndagsfruktkorgen var istället en onsdagsfruktkorg som fick stå där i blott några timmar innan jag med berått mod skändade – inte bara den – utan hela företagskulturen. Solidariteten och omtänksamheten fick ge vika för mitt gränslösa fruktbegär. Äh. Spela roll.

  2. Och tänk om korgen hade innehållit jordgubbar. Då hade jag varit en “gubbtjyv”! Haha. Haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *