Domartabbe

En massa kvinnor i Sverige far illa och ett fåtal av dem som slår dem spelar fotboll i Allsvenskan. Jag tycker de ska sitta i fängelse istället, men ett par veckors daltande är tydligen någon sorts kompromiss.

Mig veterligen är det hittills: Joseph Elanga, Malmö FF (2003), Dulee Johnson, BK Häcken (2006) och Yannick Bapupa, Gefle IF (2007). Jag vill gärna att listan ska sluta där. Man slår inte tjejer.

Elanga är inte kvar i Sverige längre och jag gråter inte blod om övriga två också väljer att lämna landet. Jag tycker att det genomgående verkar vara att de inte ångrar sig nånting. Därför gillar jag fotbollskolleger som fördömer dem. Gärna några fula tjuvnyp under matcherna också.

5 thoughts on “Domartabbe

 1. Jag gillar särskilt detta utdrag ur artikeln i GD:

  Yannick Bapupa sa att han aldrig slagit sin fru. Kvällen när polisen kom hem till dem hade han bråkat med sin fru om en nyckel till lägenheten. I samband med bråket hade de hållit i varandra och då “hade hans hand råkat slå till henne”.

  Det finns tydligen ursäkter till allt.

 2. …och Bapupas advokat förtydligar:

  “Det knytnävsslag som Yannick erkänner var inte en medveten handling.”

  Jamen då så.

 3. Det är ju svårt att omedvetet slå någon med knytnäven och framför allt en dammsugare. Den här striden kan han inte vinna, så jag fattar inte varför han inte bara erkänner och säger förlåt. Då skulle han ha kvar åtminstone ett uns av värdighet. Nu blir ju mitt (och andras) förakt bara gigantiskt. Åh, jag blir så arg och ledsen.

 4. Åh, min efterlysning av tjuvnyp under matcherna har kanske hörsammats. Glädjande. Men om han nu åker till typ Tyskland och tar familjen med sig, riskerar ju allting bara att fortsätta. I Gävle hade han åtminstone fått någon sorts “hjälp”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *