Filfel

När man handlar på Willys får man köpa mjölk och fil av märket Milko. Den smakar precis som Arlas, men jag blev lite förvånad i helgen när paketens baksidor hade det lite udda sommartemat “December”.

Av mjölken fick jag lära mig om saffran och hur man kan göra fina prydnadssaker av bokmärken och kristyr. Filpaketet gav mig tipset att fylla en termos med varm choklad, göra några mackor av tunnbröd och bege mig ut i vinterlandskapet.

Där satt jag i tjugoåttagradig värme i en veranda på landet efter att just ha kommit upp ur ett dopp i havet och tog mig en närmare titt på utgångsdatumet. Men det verkade vara helt okej.

Milko kan ha förväxlat “juli” och “jul”. Det är alltså under sommaren som juli inträffar och det är då man tar in (underbetalda och inkompetenta) sommarvikarier som trycker baksidor på mejeriprodukter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *