Fula bortatröjor

I torsdags var jag på Söderstadion för att se BP slå BK Häcken från Göteborg. Medan BP hade sina sedvanligt röd-svart-randiga tröjor, överraskade göteborgarna med att komma in på planen iklädda vita tröjor med horisontella röda ränder. Det gav pyjamasassociationer lång väg. Min åsikt är att det egentligen inte finns några fula fotbollsdräkter, bara sådana som inte alls passar laget som bär dem. Häcken brukar ha en mörk dräkt med vågräta svart-gula ränder och det här kändes väldigt främmande.

Idag såg jag en halvtimme av matchen Elfsborg-AIK på teve. Medan Elfsborg hade sin sedvanligt gul-svarta dräkt, överraskade stockholmarna med ett fullkomligt sanslöst färgval: knallorangea tröjor, vita byxor och knallorangea strumpor! Jag trodde att reservstället (bortatröjorna) brukade vara helvitt, men i Royal League var tydligen det här vad man hade kommit fram till.

Resultatservice:
BP-Häcken 2-0
Elfsborg-AIK 4-0

I rest my case.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *