Barriärkarriär

Natten mellan fredag och lördag hade mitt fotbollslag(!) engagerats för att bygga en mittbarriär i den vanligtvis norrgående delen av Söderledstunneln.  Nu skulle den även bli södergående och därför behövdes något som skilde körbanorna åt. Barriären levererades i stora, tunga metallsegment och vi bar och monterade så svetten lackade i den avstängda tunneln mellan midnatt och 07:00. 

Vid halv fyra fick vi en paus och varsin Big Mac Plusmeny – men något sånt där glas som man får på köpet såg jag inte röken av. Nåväl, det var ändå konstigt att sitta lutad mot en vägg och äta mat vid den tidpunkten och på den platsen. Och i den klädseln; varselvästarna var färgstarka och reflekterande. Surrealismen var påtaglig.

När arbetet återupptagits och vi placerade ut nya delar av den 1520 meter långa metallormen, fick jag plötsligt ett underbart infall. Min ordvits var lika lustig som språkligt avancerad. Jag utbrast nämligen:

-Jaha, här är vi uppe mitt i natten och sysslar med fildelning!

Eftersom vi alla hade öronproppar och ljudnivån emellanåt var ganska hög, var det tyvärr inte någon som överhuvudtaget noterade min genialitet. Eller ens hörde att jag sa något. Men själv skrockade jag förnöjt åt min oneliner och undrade, nästan i förbifarten: var får jag allt ifrån?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *