Underkänd

Tidigt i morse fick jag min bil underkänd av Bilprovningen i Sätra. Länkarmen var väldigt rostskadad och de tidigare svetsningarna på bildelen, som sitter vid det främre högra framhjulet, var inte längre så vackra. Rådet från besiktningsmannen var att jag skulle byta ut hela länkarmen den här gången. Vidare tyckte han att bromsrören där bak skulle bytas och när bromsvärdena mättes upp fick han rätt.

Nu måste jag alltså (låta) laga bilen innan jag måste tillbaka för efterkontroll inom en månad. Suck. Jag har i alla fall köpt en ny kabelpolsko till batteriet. Den gamla minuspolskon är ju oduglig; glappkontakten gör att kylfläkten blir opålitlig och att motorn riskerar att börja koka lite godtyckligt. Tur att den inte gjorde det under själva undersökningen, det hade varit pinsamt.

Eftersom allt annat var okej, är jag ändå inte helt deprimerad över morgonens besiktning. Besiktningsmannen tyckte att bilen var i gott skick och frågade om jag hade fått Farmors gamla. En klockren analys som ingav förtroende. Tydligen märks det när det är ålder snarare än vildsint körning som har orsakat skador.

Men trots detta, roligare morgon och utebliven sömn kan man ha för 300 kronor.

3 thoughts on “Underkänd

  1. Det fina med en gammal bil som klarat sig över åren relativt bra, är att om man börjar byta en grej, så faller resten magiskt med lite som ett korthus. Hoppas detta inte stämmer i ditt fall.

  2. Ringde en märkesverkstad idag. Bad om en kostnadsuppskattning. “6000 kronor”. Det är väldigt mycket pengar.

    Ringde en lokal verkstad. “3000-4000 kronor”. Trodde han. Jag ska komma förbi på måndag med bilen.

    Ringde Biltema för att kolla om de hade en billigare länkarm än Mekonomens (800 kronor). Det hade de inte, åtminstone inte till min bil.

    Om jag inte visste vad jag skulle lägga mina pengar på tidigare, vet jag det nu. Det här med att vara bilägare kan bli en kostsam historia.

  3. Billigast bildelar hittar man på skroten. Min kylare till Mazdan köptes där för en struntsumma. Den var nykrockad från sidan. så hela motorn var intakt och styckad. http://www.Laga.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *