Garagebil IV

Med stor hjälp av Jojjes behändiga batteriladdare kunde jag ladda upp mitt bilbatteri och för första gången på mycket länge starta bilen helt på egen hand. Det var härligt att kunna rulla ut från garaget och ställa den invid trottoaren på Kalmgatan. Ute i friska luften, i ljuset, i verkligheten. Jag var tillbaka på banan!

Mindre härligt var det att upptäcka att motorn tycktes koka och att ett par varningslampor blinkade. Snart konstaterades att strömkabeln till kylfläkten hade hoppat ur när det uppladdade batteriet hade skruvats i. Det blev till att fylla på ny kylarvätska, ansluta kabeln (en oansenlig rackare) och starta på nytt.

Snart cruisade jag omkring i Hammarbyhöjden utan blinkande varningslampor. Vinden blåste genom håret på mig när jag ökade fläktstyrkan i kupén och om jag hade vågat pressa elsystemet till sitt maximum, hade jag spelat hög musik (det vågade jag verkligen inte – bilstereon får vänta). Men motorn höll sig lagom varm och jag fickparkerade på Kalmgatan igen, för att låta kommande regndagar spola bort månader av garagedamm från den annars så vackert röda lacken.

Torsdagen den 5 juli har jag tid för besiktning. Jag är lika nervös som inför en uppkörning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *