We love…

Det är lite festligt med reklam. Lindex har lyckats fantastiskt bra med att få uppmärksamhet med sina väl tilltagna fotografier på rumpor och stora bilder på bröst. “We love bottoms” och “We love boobs” blev omtalade kampanjer och dessutom lyckades företaget få den senare att bli bannlyst från SL. All PR är god PR.

När nu ytterligare en reklamkampanj drar igång, med bilder på trosor fotograferade framifrån, är det inte utan att man blir nyfiken på vilken kroppsdel det är som Lindex älskar den här gången. Efter de tämligen rättframma och ärliga ordvalen tidigare kunde det blivit något riktigt uppseendeväckande och kontroversiellt. Men istället skapas den aningen kryptiska formuleringen “Shapes of summer“.

Det är ju olyckligt att RFSU-kampanjen, som skulle motverka denna förvirring när det gäller ordval, inte alls har uppmärksammats. Här kunde Lindex ge begreppet en chans att bli vedertaget, men väljer att blunda. Det är synd. Mycket synd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *