Trafikkaos

Jag lyssnade på lokalradion vid tretiden i eftermiddags. Direkt efter nyheterna skulle en trafikrapport komma, men jag fick knappt höra början på att det var stopp på E18 alldeles vid trafikplat… förrän en röst kom in och avbröt den förvånade mannen med trafiknyheterna: Jaha! sa rösten. Här skulle vi ha haft trafik, men det verkar inte som att vi har någon med oss.

Trafikmannen hade helt kommit av sig, men man kunde ändå höra honom göra ljud från sig när den inbrytande rösten, som kom från programledaren med nästa program, fortsatte: Trafiknyheterna sitter ett par våningar bort från oss och det verkar som att vi inte har någon kontakt med dem nu…

Men… hördes mannen med trafiken få ur sig, men programledaren hörde uppenbarligen ingenting av det som gick ut till alla oss häpna radiolyssnare. Programledaren gick istället på: ja, då finns det väl ingenting annat att göra än att… trycka på knappen här… och här… och köra igång programmet “Stockholm Idag”!

En jingel kördes igång och jag skrockade förnöjt över att det ändå var ganska passande att trafikmannen hade blivit “överkörd”. Jag funderade ett tag på varifrån jag får allt, men när signaturmelodin var över konstaterade jag att galenskaperna inte var det.

Programledaren startade inte sitt program, utan sa istället: Jag hör nu att vi har kontakt med trafiken trots allt. Är du med mig, Monika? Monika, är du där?

Mannen på trafikredaktionen var nu mer än lovligt förvirrad: Ja… Men det är Stefan här… Alltså…

Programledaren hörde fortfarande ingenting. Nej, som ni hör har vi ingen trafik nu. Vi får återkomma med rapporter om trafiken lite senare.

Och nu startade han sitt program. Medan Stefan på trafikredaktionen förgäves försökte göra sig hörd.

Det var några fullkomligt fantastiska minuter av radio när den är som… sämst, antar jag. Men underhållningsvärdet var skyhögt åtminstone för mig. Tack, Radio Stockholm!

One thought on “Trafikkaos

  1. Jag fick inte med uttrycket “knäck i lurarna” trots att jag försökte. Det grämer mig lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *