Städhumor

I förra veckan råkade jag höra delar av en intervju med en sån där barnkändis. Han hette Johan Palm och var viss känd från “Idol”. Nåväl, pratet var väl inte speciellt intressant eller tankeväckande utan handlade om vad han sysslade med just nu, turnén och karriären, skivsläpp och fans. Slätstruket.

Men två minuter in i intervjun händer något. Palm berättar att han vill bli så rik att han får råd med en egen städerska eftersom det ser för bedrövligt ut hemma hos honom. Han kommer sig inte för att slänga sina gamla pizzakartonger, utan staplar dem på hög ovanpå kylskåpet.

Det är världens åttonde underverk, tror jag… Det lutande tornet i pizza

Ordvitsen är ju briljant! Jag kan inte säga mycket om killens artistiska förmåga inom det gebit han egentligen rör sig i, men om han skulle sadla om till att bli en förespråkare för göteborgshumor har han alla möjligheter – och framtiden för sig – att ta över efter Oldsberg som ordvitsare på bästa sändningstid.

Tänk att så spontant och naturligt kunna vitsa om pizza. Det är inte utan att man undrar: var får han allt ifrån?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *