Ursäktsånger

Först var det historien med SVT-ursäkten och blommorna som skickades till den ryska ambassaden. Som SVT senare tog tillbaka och den som hade skickat ursäkten fick be om ursäkt till ledningen för sitt felaktiga tilltag. Blommorna blev kvar hos ryssarna, men ursäkten togs tillbaka.

Nu verkar historien upprepa sig i ishockeyns slutspel. Efter semifinalen mellan HV71 och Frölunda bad domare Andersson HV71 om ursäkt för sin insats. Det fick Frölundas tränare Ulf Dahlén att gå i taket och nu ska händelsen utredas av förbundet. Förmodligen får domaren be om ursäkt eller eventuellt ta tillbaka ursäkten till HV71.

Två affärer som får oss alla att tänka efter en extra gång innan vi ber om ursäkt. Kanske är det bäst att låta bli ändå. Kanske är det bättre att blunda för sina misstag och inte erkänna dem. Det kan ju bli så fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *