Publicisttvist

På Fotbolldirekt.se hittade jag en rolig nyhet om fotbollsföreningen Assyriska. Deras ordförande är nämligen rosenrasande över att Folkbladet har publicerat en artikel där deras spelare Martin Åslund menar att klubben vill att han frivilligt ska gå ned i lön.

– Ja, vi överväger åtgärder mot tidningen som gjort intervjun med Martin åslund. Den är en regelvidrig publicering där tidningen inte bemödat sig med att kontakta motparten, säger Assyriskas ordförande Sargon de Basso.

de Basso verkar alltså anse sig orättvist behandlad eftersom han inte fått kommentera ärendet med den enskilde spelaren. Så då ger reportern Ola Gustavsson från Fotbolldirekt honom en chans att säga vad han tycker. Och svaret blir:

– Vi kommenterar aldrig fall där enskilda spelare. Sedan kan man fundera över varför Folkbladet aldrig kontaktade Assyriska i det här ärendet.

Han är alltså arg över att han inte fått ge sin version och nu när han får ge sin version, så säger han att han inte vill kommentera enskilda fall. Samtidigt undrar han varför han inte fått chansen att… tja, inte ge sin bild av ärendet.

Sportchefen på Folkbladet resonerar ungefär som jag:

…nu fick vi inte tag på Assyriska men hade vi fått det så hade det helt uppenbart inte gett något då deras ordförande konstaterar att de aldrig kommenterar enskilda fall.

Fascinerande liten historia, detta. På något sätt känns det som att de Basso har ett ganska svagt case.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *