Sportbegrepp

Ord och begrepp som fick helt eller delvis ny innebörd för mig i samband med helgens tennismatch mot Israel i Davis Cup:

singelkillar

“Våra singelkillar har haft problem i helgen”

Förmodligen är jag skadad av alldeles för mycket läsning på kvällisarnas webbplatser, men när ordet singel står för en tennismatch måste jag tänka efter.

utan publik

“Matchen mot Israel spelas utan publik”

Jag såg några av matcherna på teve och det var ett fasligt liv på de personer som satt och stod på läktarna. Tydligen var det inte publik, men de på ena sidan hade på sig gulblåa tröjor, medan människorna på den andra sidan viftade frenetiskt med israeliska flaggor. Det sjöngs och tjoades från publiken som inte fanns. Märkligt.

fjollsport

“Bollen spelades om för att en bollflicka rörde sig mitt under spelet”

Ursäkta!? Jag trodde knappt mina öron när jag hörde anledningen till att en viktig boll hade spelats om. Nog kan jag förstå att det är nödvändigt att vila hela tiden, byta strumpor då och då, gå på toaletten, ha fruktstund, få massage osv. osv. mitt under matcherna. Och visst är det jobbigt när det regnar och när publiken inte sitter still och är tyst. Men att en bollflicka rör sig…? Är inte det något som en elitidrottsman borde kunna hantera?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *