Elfsborg – BP 3-0 (2-0)

Ny match för BP = ny förlust för BP. Jag har väl inte sett ett lag blivit så utspelat sen… Brommapojkarnas första halvlek mot Malmö FF den 11 juni. Resultatet 3-0 speglar händelserna ganska väl och var varken i under- eller överkant.

Inför matchen hade jag övertalat bartendern på den lokala sportbaren att visa även andra halvlek för mig, trots att Malmö-Kalmar skulle börja en timme senare som kvällens huvudattraktion. “Men då blir det utan ljud”, sa han. Med vetskapen om den senaste bortamatchens debacle efter paus (fyra mål i baken) kände jag att jag förmodligen varken ville höra eller se det som skulle utspela sig på Borås Arena efter klockan åtta. Ljudlöst passade mig fint.

Redan efter någon minut efter avspark såg jag vartåt det barkade. När första halvlek var över stod det 2-0 till Elfsborg och BP hade blivit totalt utspelat i 45 minuter. Däremot hade jag avnjutit en överraskande läcker burgare med pommes, vilket också var det enda jag gladdes åt. Och att jag i alla fall skulle slippa höra eländet under andra hälften av matchen.

Som tur var slutade Elfsborg nästan helt att spela efter paus och det kändes inte lika pinsamt som under den första halvleken. Ändå var laget överlägset och styrde händelserna totalt. När matchen äntligen var slut stod det 3-0 på resultattavlan och jag hade noterat sammanlagt noll målchanser för BP.

Trots att jag börjar bli van vid det här och inte alls var förvånad över förlusten mot serieledarna, blir jag så ledsen varje gång. Jag sitter verkligen och lider för varje felpassning och dålig bollmottagning; för varje baklängesmål och märklig utrusning; för varje missad målchans och brutet uppspel. Det är inte alls roligt att vara motgångssupporter, har jag insett.

Det jag grubblar lite över är vad som är mest frustrerande:

  1. Om ens lag presterar ungefär vad som förväntas av det och är ohjälpligt sist i Allsvenskan (som BP).
  2. Om ens lag förväntas ligga i toppen, men underpresterar något fruktansvärt och ligger i mitten (som en hoper andra lag).

Jag är inte säker på svaret, bara att det finns oerhört mycket frustration i landet just nu. De flesta verkar missnöjda. Tur att jag inbillar mig att jag har någon sorts liv utanför mitt engagemang för Brommapojkarna och bara låter en viss procent av mig drabbas av de ständiga motgångarna. Otur att procentsatsen är så hög, bara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *