Tumlartråkigheter

Igår när jag hade tvättat två parallella maskiner med kläder av typen “strykfri 40 grader” gjorde jag en tråkig upptäckt. Torktumlaren var trasig. Trasigheten yttrade sig på så sätt att luckan bara nästan gick att få upp. Öppningen blev bara ett fåtal centimeter och då gick det inte att få in ens den minsta strumpa.

Min fäbless för torktumlaren är oomtvistad och därför kändes allting bedrövligt. Jag fick hänga upp vartenda litet klädesplagg individuellt i torkskåpet. Kalsong för kalsong, strumpa för strumpa. Det var olidligt och tog mycket längre tid än vanligt.

När jag tömde torkskåpet var kläderna ojämnt torkade och jag var mycket besviken. Somligt var hett och stelnat, annat var ljumt och lätt fuktigt. Det var ingen ordning! Ingen ordning alls! Suckande började jag plocka ut de stora plaggen och snart återstod endast de små.

För att lätta upp den tunga stämningen i tvättstugan, tänkte jag på mitt gamla skämt med den oerhört humoristiska referensen till det världskända svenska smörgåsbordet. -Nu är det… började jag… -Nu är det bara lite småvarmt kvar…! sa jag tappert men jag hörde hur orden stockade sig i halsen på mig. Det var inte alls som vanligt. Magin var borta.

Min torktumlare måste lagas. Omgående.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *