Garagebil

I höstas bestämde jag mig för att det inte skulle vara värt att byta till vinterdäck, eftersom jag inte är så förtjust i att åka omkring i min Golf på vintern. Den är mer av en sommarbil. Min uppfattning är att den sommartid har lättare för att starta – och bromsa.

Och eftersom jag inte ville köra i vinter, beslöt jag mig för att ställa av den. Inga försäkringspremier att betala, ingen bilskatt, bara hyran för garageplatsen. En fin tanke, kraftigt underbyggd av dessa ekonomiska argument. Men när en gammal bil (säg, från 1983) blir stående, har batteriet en tendens att ladda ur sig. När jag i maj försökte att starta bilen var den heldöd. Startkablar hjälpte inte – ingenting hjälpte.

Till saken hör att bilen står i föräldrarnas bostadsrättsförenings garage i Hammarbyhöjden, på den nedre våningen. Ja, precis, den våning som man kommer till via en kraftigt lutande ramp och en skarp kurva till vänster. Att forsla bort bilen och ta den till en verkstad är alltså inte helt lätt (läs: omöjligt), eftersom vinklarna gör bogseringen komplicerad att utföra. Min bil står där den står. En våning ner i ett hörn i ett parkeringshus.

Att starta med startkablar gick uppenbarligen inte och det hördes inte ens ett “klick” när jag vred om nyckeln. Enligt den här tråden kan det vara något vajsing med “solenoiden”. Jag har letat efter kabelbrott på samtliga sladdar från batteriet utan att hitta några. Batteriet är också ganska nytt, bara ett par år gammalt, och borde inte ha problem att ladda upp sig. Usch! Ibland är det roligt att ha en gammal charmig bil, men bara när den startar, inte annars. Sen kan jag alldeles för lite om bilar för att ge mig in i dem.

Vad gör jag nu?
Ingen jag känner kan särskilt mycket om bilar (eller…?). Alltså måste jag få någon vänlig Bosse Bildoktor att lämna sin närbelägna verkstad, åka med mig till bilgaraget, ta sig en titt på LLE 881 och sen försöka laga/diagnostisera på plats. Gör man sånt? Det låter fruktansvärt dyrt i så fall. Suck. I veckan ska jag ringa en märkesverkstad (närbelägen) och låta uppgiven.

3 thoughts on “Garagebil

  1. Hm, solenoidkontakten… När min, numera skrotade bil, inte vred överhuvudtaget så var det solenoidkontakten som glappade. På min gamla pegga, så satt den inte i närheten av batteriet, dock i anslutning till det. Funkar elen i övrigt? Alltså lyser lampor å så?

    Ett annat litet ful-tips är att knacka lite lätt på startmotorn, det finns nåt kol i den som ska lossna lite när man startar och knackar man till den så kan det lossna. Men oftast krävs det att den klickar då, men inte vrider.

    Ett sista tips, som dock kan vara svårt i ett garage, är förstås att knuffa igång den, eller dra igång den mha en annan bil. Det kräver ju ingen startmotor.

  2. Tack för hjälpen, Jojje och kollega! Jag skrev ut anvisningen och försökte felsöka lite mer. Men efter ett besök hos verkstaden (utan bil) tog det hela en lite ny vändning. Jag berättar mer i morgon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *