Kärleksäventyrets epilog

För att skapa ett vackert slut på den förmodat olyckliga kärlekshistorien tog jag mitt mod till fånga under lördagens natt mot söndag (01:17). Med ett stadigt grepp om mobiltelefonen författade jag det avslutande meddelandet.

Allt är förlåtet. Kom tillbaka!

Jag har inte fått någon respons på det hela, men tänker mig att allt nu har ordnat upp sig för de inblandade. En inte alltför galen gissning är att mitt sms var den utlösande faktorn till att historien slutade lyckligt. (Först flera år senare kommer det fram att meddelandet hade ett något oklarare ursprung än de inblandade anat. Men då är de redan gifta och lyckliga och kan bara skratta gott åt det hela. “Det var ödet som förde oss tillbaka till varandra”.)

För övrigt tycker jag numera att det här är en utmärkt ansats till en äkta opera buffa där brev brukar komma på villovägar och förväxlingar uppstår (jag är inte helt insatt i genren, men tror att det är en sofistikerad form av “sängkammarfars”). Tänk om librettisterna hade haft tillgång till mobiltelefoner, vilka operor vi hade kunnat få ta del av.

2 thoughts on “Kärleksäventyrets epilog

  1. Ett? Jag skickade ju två, men människan hade inte vett att svara. Så jag valde en något positivistisk tolkning av läget istället: att anledningen till den uteblivna responsen var att allt ordnat sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *